Bylinkové čaje, sušené byliny


PADÁNÍ A VYPADÁVÁNÍ VLASŮ, ŠUPINKY, SEBOROICKÝ EKZÉM, EXÉM VE VLASECH, PADÁNÍ VLASŮ PŘI KOJENÍ, VYPADÁVÁNÍ VLASŮ V TĚHOTENSTVÍ

31.01.2013 15:22

PADÁNÍ A VYPADÁVÁNÍ VLASŮ, ŠUPINKY, SEBOROICKÝ EKZÉM, EXÉM VE VLASECH, PADÁNÍ VLASŮ PŘI KOJENÍ, VYPADÁVÁNÍ VLASŮ V TĚHOTENSTVÍ


Tip na zastavení padání vlasů je následující:

1. Přestaňte ihned používat svůj současný šampón a kondicionér a nahraďte jej buď obyčejnou "klasikou" typu šampón žloutkový, kopřivový či březový, anebo si kupte v bio prodejně takové přípravky na umývání vlasů, kde nejsou žádné zbytečné chemikálie, které vlasy zatěžují (parfémy, barviva, silikony atd). Pokud se na nic z toho necítíte, investujte alespoň do kvalitnějších šampónů, které se prodávají přímo v kadeřnictvích. Platí, že nejlepší zboží vám nabídne ta firma, která se zabývá jen "vlasy", a nanabízí další "účinné" přípravky na obličej, tělo, hubnutí apod. Dobré je umývat vlasy JÁDROVÝM MÝDLO, které tolik neodmašťuje a je z přírodních surovin (můžete u nás objednat v e-shopu. Vlasy se s ním namydlí a dle potřeby (zvláště, pokud používáte kondicioner, který vlasy zase promastí) postup zopakuje ještě jednou. Jádrové mýdlo můžete s úspěchem použít také na celé tělo, zejména při různých alergiích, vyrážkách, ekzémech apod.

2. Před každým umytím si alespoň na 1/2 hodiny udělejte zábal z čerstvého žloutku a několik lžic olivového oleje. Směs namíchejte vidličkou a naneste na hlavu, kterou přikryjte igelitem a nato dejte ručník. Uvidíte, že už nebudete muset používat kondicionér! I když to po umytí nevypadá, je to tak. Vlasy lehce vysušte froté ručníkem a poté zkuste bez kondicionéru rozčesat. Vlasy jsou po uschnutí ve velmi dobré formě. Novinkou v našem bylinářství je i RICÍNOVÝ OLEJ, který můžete použít nejen na roztřepené konečky, ale také jako zábal na vlasy, ale i na podporu růstu řas, obočí a nehtů. Po pravidelném užívání můžete dosáhnout velice dobrých výsledků i u vlasů zničených trvalou, barvením, žehličkou nebo fénováním.

3. Alespoň 1-2x týdně si udělejte na vlasy zápar z kopřivy. Spařte 2 hrsti kopřivy (může být sušená) litrem horké vody a nechte louhovat hodinu. Sceďte, výluh přihřejte a nalijte na vlasy. Výluh můžete nechat na hlavě působit a poté spláchnout, anebo použít na závěr po posledním opláchnutí a poté již nesmývat. Pozor, světlé vlasy může kopřiva trochu obarvit, vyzkoušejte raději na 1 spodním pramenu. Můžete si objednat i náš VLASOVÝ ODVAR.

4. Abyste dostali do těla a vlasové pokožky tu správnou výživu, tj. vyváženou kombinaci minerálů a vitamínů, pijte 2x denně bylinkovou vlasovou směs VLASY, NEHTY, KŮŽE (lze u nás objednat v e-shopu nebo volejte). Padání vlasů, tvorba šupin a seborický ekzém může působit nedostatek křemíku, selenu, vápníku a hořčíku... Může se jednat i o hormonální nerovnováhu nejen v období klimakteria, ale také pokud jste prošli obdobím stresu nebo máte zeslabenou imunitu či z jiných důvodů - nabízíme bylinkový čaj HORMONÁLNÍ NEROVNOVÁHA. Podporu vlasovým kořínkům mohou přinést v kombinaci s výše uvedeným i klasické obyčejné vlasové vody s tukem. Velice vhodné je vydezinfikovat pokožku nějakou vodou na vlasy s obsahem alkoholu a bylin, která se dá používat denně, například Capilan, kopřivová voda apod. Samozřejmě si můžete vyrobit i vlastní :) Na doplnění minerálů můžete vyzkoušet například Dologram.

5. Padání vlasů může také souviset se zhoršenou funkcí ledvin a močových cest, zejména pokud trpíte na zvýšené ochlupení. V tom případě doporučujeme odborné vyšetření a případně můžete užívat i náš bylinkový čaj MOČOVÉ CESTY/LEDVINY.


 

 

—————

Zpět



www.bylinarstvi-maya.cz www.bylinky-maya.cz www.poradna-zdravi-zdarma.cz BYLINKY MAYA